Wat is een FabLab?

Een FabLab heeft als doelstelling iedereen een mogelijkheid te geven hun ideeën om te zetten in een fysiek product en hun ontwerpen te delen.

'How to make (almost) anything'

Bezoekers gebruiken het FabLab voor het maken van innovatieve prototypes, modellen, maquettes, kleine series, op maat gemaakte producten en voor allerlei interessante experimenten. Daarnaast is het ook mogelijk om bestaande producten te personaliseren.

Wereldwijd netwerk

We sluiten aan bij een wereldwijd netwerk van zelfstandige FabLabs. De naam FabLab is een begrip dat staat voor Fabrication Laboratory. Deze ‘maak-werkplaatsen’ werden bedacht door professor Neil Gershenfeld van het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology (MIT).

FabLab Den Haag

Het FabLab biedt scholieren, studenten, (beginnend) ondernemers, kunstenaars en particulieren een werkplek waar zij met behulp van computergestuurde machines en onze kennis ideeën kunnen (laten) uitwerken tot concrete producten. In de classroom kunnen ca. 30 personen (net)werken, workshops bijwonen of ultra-snel internetten.

Stagiairs

Het FabLab Den Haag is een door Kenteq en GOC erkend leerbedrijf. Alle stagebedrijven voor (v)mbo-leerlingen in de creatieve industrie zijn in hun registers opgenomen. Voor leerlingen zijn we zo makkelijk vinden als zij op zoek zijn naar een uitdagende stageplek.
In FabLab Den Haag ontmoet je mensen, die alles met CAD-CAM apparatuur doen en met alternatieve, creatieve en innovatieve ontwerpen bezig zijn!

Partnerschap

FabLab Den Haag zoekt aansluiting met non-profit en educatieve instellingen om leerlingen/studenten én anderen - zoals bijvoorbeeld ouderen of werklozen - te bereiken die nieuwe oplossingen, nieuwe vaardigheden en nieuwe mogelijkheden nodig hebben.

Openingstijden

Onze standaard openingstijden zijn woensdag t/m vrijdag, van 10:30 - 17:00 uur.
Ook op de andere dagen zijn wij op aanvraag open voor speciale projecten, prototype-besprekingen en rondleidingen.
Telefonisch zijn we van maandag t/m zaterdag bereikbaar.

FabLab Den Haag © 2007-2024